TAJUA MUT! – TOIMINTAMALLI

Tajua Mut! – toimintamalli on työkalu varhaiseen tukemiseen nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Se on nopea ja helppo työkalu, joka voidaan ottaa käyttöön mihin tahansa työpaikkaan. Kohtaat sitten nuoria työssäsi, oppilaitoksessa, terveydenhuollossa tai paikassa, jossa nuori oleilee vapaa-aikanaan. Myös 3.sektorin toimijat voivat halutessaan saada toimintamallin käyttöön. Toimintamallin ylläpitäjä Nivalassa on Nivalan Työpajasäätiö ja toimintamallin käyttö muille organisaatioille on ilmaista.

Jos sinulla on noussut pienikin huoli nuoresta niin kannustamme sinua kertomaan nuorelle Tajua Mut! – toimintamallista ja hänen luvallaan voit syöttää yhteystiedot järjestelmään. Tämän jälkeen vastuu sinulle nousseesta huolesta siirtyy etsivälle nuorisotyöntekijälle ja hän ottaa yhteyttä nuoreen viikon sisällä. Etsivä nuorisotyöntekijä ja nuori yhdessä lähtevät miettimään ratkaisuja nuoren tilanteeseen. Kaikki perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuori saa tukea luotettavalta aikuiselta.

Nivalassa Tajua Mut! – toimintamalli on tarkoitettu 15-29 vuotiaille nuorille.

Lisätietoja toimintamallista Tajua Mut!

Lisätietoja Tajua Mut! – toimintamallin käyttöönotosta omaan työyhteisöösi tai yhdistykseen Nivalassa saat olemalla yhteydessä


Ulla Löytynoja
040 713 2040
ulla.loytynoja@nivala.fi

Ari-Pekka Vierimaa
040 713 2041
ari-pekka.vierimaa@nivala.fi

Image