Digipaja

Image

Digipaja

Digipajalla työskennellään digitaalisuuden parissa. Pajalla tutuksi tulevat muun muassa tietokoneet, tietoliikennelaitteet, sekä erilaiset sähkö- ja elektroniikkalaitteet. Elektroniikan purku- ja lajittelutyöt ovat pajan arkipäivää.
Kaupunki, yritykset ja yksityishenkilöt tuovat vanhat laitteet pajalle purettaviksi. Muita töitä ovat säätiön ohjelmistoasennukset ja päivitykset sekä muut IT-tukitoiminnot. Digipaja tuottaa säätiölle sekä sen yhteistyökumppaneille erilaista digitaalista sisältöä, esim. esitteitä, asiakirjoja.
Digipajajakson aikana voi hankkia valmiudet erilaisten ohjelmistojen, kuten toimisto-ohjelmien käyttöön sekä internetin kautta tapahtuvien sähköisten palveluiden käyttöön, esimerkiksi te-toimisto-, Kela- ja veroasiat.
Pajajakson aikana valmentautujat saavat kokemusta työelämästä ja sen pelisäännöistä. Pajajakson aikana tehdyistä töistä laaditaan portfolio, jonka avulla jakson voi hyödyntää jatko-opinnoissa. Jaksolta valmentautuja saa työtodistuksen.

Digipajan yhteydessä toimii Mediapaja, jossa pääsee tutustumaan esimerkiksi esitteiden suunnitteluun ja toteutukseen. Mediapajalta löytyy mm. digitaalinen piirtopöytä ja digijärjestelmäkamera. Näin pääset halutessa tutustumaan piirtämiseen tai valokuvaukseen. Mediapajalla pääset tutustumaan 3D – tulostimeen ja sen toimintaan. Varustukseen kuuluu myös kaksi erilaista tarratulostinta ja normaalit tulostimet mustesuihku- ja lasertulostin.

Ota yhteyttä

Työvalmentaja, digipaja
Juha Riihinen
040 713 2034

IT-tukihenkilö, digipaja
Jarkko Junell
040 713 2034